de droom van een onafhankelijk limburg
 

WELKOM

IN HET BRONSGROEN EIKENHOUT:

LIMBURG

De droom van een onafhankelijk Limburg: zin of onzin?

 

 


 

 

De droom van een onafhankelijk Limburg: zin of onzin?

 

Artikel Limburgs weekblad Zondagsnieuws, 30 september 2012


Inleiding.

Een boek over de geschiedenis van Limburg, de identiteit van de Limburgers en de vraag waarom zovelen van hen hunkeren naar een onafhankelijke staat. Aan de hand van de geschiedenis en de identiteit wordt een verklaring gegeven voor die laatste vraag. Op een Jules Verneaanse wijze filosofeert de auteur dan vervolgens over een dergelijke (zeker vooralsnog hypothetische) staat: kansen, staatsvormen en wat er komt kijken bij de inrichting ervan.

Een absolute EYE-OPENER voor elke (niet)Limburger! De Limburgers beleven hun Limburggevoel, de niet-Limburgers krijgen een excursie door de Limburgse ziel en voor de Limburgse jongeren geldt: ken je eigen geschiedenis!

17 * 24 cm, 107 pagina’s, ISBN: 9789461933966

Inhoud.

* de geschiedenis van Limburg in vogelvlucht: hoe historische gebeurtenissen de hedendaagse houding van de Limburgers hebben bepaald ten opzichte van de rest van Nederland.

* de identiteit van de Limburger.

* hoe kijkt de Limburger tegen (met name) de Westerlingen aan en waarom.

* welke recentere historische gebeurtenissen, met Westers aandeel, zijn in het collectieve bewustzijn van de Limburger gegrift?

* de (waargenomen) dominantie van de Westerlingen in Limburg.

* Jules Verneaans filosoferen over de kansen van een onafhankelijk Limburg.

* welke staatsvormen, al filosoferend, mogelijk zouden zijn.

* hoe een dergelijke (zeker vooralsnog) hypothetische staat er dan inhoudelijk uit zou kunnen zien.


Boek is verkrijgbaar bij (traditionele en online) boekhandels en de uitgever (of klik voor algemene website uitgever op afbeelding boek en zoek dan onder menupunt Shop (bovenaan) op 'Limburg' (zonder apostrofjes), het duurt na iedere zoekopdracht of bladeren (beneden) ongeveer 15 seconden voordat het resultaat verschijnt).


 

©2012-heden, Henri Smeets